cursus klinisch bevallen

goed voorbereid zijn op een bevalling in het ziekenhuis

Wanneer er sprake is van een medische indicatie ga je bevallen in het ziekenhuis (onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog). Ook wanneer je van plan bent thuis te bevallen van je eerste kindje is de kans toch rond 75% dat je alsnog verwezen wordt en in het ziekenhuis bevalt. Het is dus reëel om rekening te houden met een klinische bevalling. Het is belangrijk dat je weet hoe dat verloopt en welke keuzes je dan soms nog kunt maken. Deze cursus ‘klinisch bevallen’ bestaat uit verschillende thema’s die je zo goed mogelijk voorbereiden op een ziekenhuisbevalling. Denk aan objectieve inhoudelijke informatie over pijnstilling, hoe een CTG werkt, informatie over inleiden en wat gebeurt er na de geboorte van je kindje. Maar ook wat je praktisch gezien kunt verwachten en wat je kunt doen om klaar te zijn voor de bevalling in het ziekenhuis. Uit recent Nederlands onderzoek blijkt dat 10-20% van de vrouwen die in het ziekenhuis bevallen hun bevalling als traumatisch ervaren.  Wanneer je optimaal voorbereid en goed geïnformeerd bent, zul je minder een gevoel van controleverlies ervaren en minder kans hebben op een negatieve bevallingservaring.

De kosten zijn € 160,00 voor 2 cursusavonden. Wist je dat je uit een aanvullend pakket van je verzekering vaak een vergoeding kan krijgen voor deze zwangerschapscursus?

LOCATIE EN KOSTEN

De gesprekken vinden plaats in Baexem, Nederweert, Eindhoven en indien nodig bij jou thuis. De kosten voor coaching zijn € 80,00 p/u, (incl. BTW).

De kosten voor de cursussen bedragen €80,00 p/u

VERZEKERING

Zwangerschapsbegeleiding of zwangerschapscursus wordt door een aantal zorgverzekeraars vanuit de            aanvullende verzekering  vergoedt.                           Werkgevers zijn soms bereid coaching te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling

Contact

Dorpstraat 45
6095 AE Baexem (spreekuur)

06-12559409
email; info at trescoaching.nl

andere spreekuurlocaties;

Loverstraat 8, Nederweert Praktijk verloskundigen Midden-Limburg

Ceramlaan 12, Eindhoven, praktijkruimte Lichtstad Verloskundigen, gebouw SGE

Vanaf 1-7-2020 elke donderdagmiddag spreekuur bij Viamama, Nieuwstraat 54 Son.

 

 

Lid van

  • KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen)
  • LKPZ (Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap)
  • BIG geregistreerd