cursus klinisch bevallen

goed voorbereid zijn op een bevalling in het ziekenhuis

Wanneer er sprake is van een medische indicatie ga je bevallen in het ziekenhuis, onder de verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Wanneer je van plan bent thuis te bevallen van je eerste kindje, is de kans toch rond 75% dat je alsnog doorverwezen wordt en in het ziekenhuis bevalt. Het is dus reëel om rekening te houden met een klinische bevalling. Het is belangrijk dat je weet hoe dat verloopt en welke keuzes je dan soms nog kunt maken. Deze cursus ‘klinisch bevallen’ bestaat uit verschillende thema’s die je zo goed mogelijk voorbereiden op een ziekenhuisbevalling. Denk aan objectieve informatie over pijnstilling, hoe een CTG werkt, informatie over inleiden en wat er in het ziekenhuis gebeurt er na de geboorte van je kindje. Maar ook wat je praktisch gezien kunt verwachten en wat je als partner kunt doen om steun te geven. Uit recent Nederlands onderzoek blijkt dat 10-20% van de vrouwen die in het ziekenhuis bevallen, hun bevalling als traumatisch ervaren.  Wanneer je optimaal voorbereid en goed geïnformeerd bent, zul je minder een gevoel van contrôleverlies ervaren en minder kans hebben op een negatieve bevallingservaring.

De cursus wordt individueel aan jou/jullie gegeven en het is mogelijk dit in 2 sessies te doen.                    De kosten zijn € 85,- euro per uur. Wist je dat je uit een aanvullend pakket van je verzekering soms een  vergoeding kan krijgen voor deze zwangerschapscursus?

LOCATIE EN KOSTEN

De gesprekken vinden plaats in Baexem, Nederweert, Eindhoven en indien nodig bij jou thuis. De kosten voor coaching zijn € 85,00 p/u, (incl. BTW).

De kosten voor de cursussen bedragen €85,00 p/u

VERZEKERING

 Zwangerschapsbegeleiding of zwangerschapscursus wordt door sommige zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering  vergoedt.                           Werkgevers zijn soms bereid coaching te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling

Contact

Dorpstraat 45
6095 AE Baexem (spreekuur)

06-12559409
email; info at trescoaching.nl

andere spreekuurlocaties;

Loverstraat 8, Nederweert Praktijk verloskundigen Midden-Limburg

Elke dinsdag; Ceramlaan 12, Eindhoven, praktijkruimte Lichtstad Verloskundigen, gebouw SGE

Elke donderdagmiddag; Lein Vrouwenzorg, Nieuwstraat 54, Son.

 

 

Lid van

  • KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen)
  • LKPZ (Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap)
  • BIG geregistreerd