moederschap

de transitie naar moederschap

Tegelijkertijd met de geboorte van je kind vindt er een “geboorte van een moeder” plaats. Als vrouw onderga je een complexe transformatie; van vrouw naar moeder. Je ‘nieuwe’ identiteit is misschien wel even ingrijpend is als de komst van de baby. Er komen gevoelens naar boven die je misschien nog niet van jezelf kende. Moeder zijn is een uitdagende opgave. Je doet het er niet zo maar even bij. Nu je kind er eenmaal is wordt van je verwacht dat jij gewoon de draad weer oppakt. Maar er is iets heel belangrijks bij gekomen in je leven!

Je hebt alles wat je wenst en toch voel je je soms niet gelukkig. Je leven bestaat uit dingen die ‘moeten’ en er blijft maar weinig tijd over voor jezelf. Je staat onderaan je eigen prioriteitenlijstje. Je mist rust, balans en plezier. Je wilt tegelijkertijd een goede moeder, partner, vriendin, en medewerker zijn, maar je voelt je tekort schieten. Misschien heb je het gevoel dat je jezelf kwijt bent en niet meer aan ontspanning toekomt. Je hebt last van een kort lontje of schuldgevoelens. Met coaching kun je gaan inzien dat er ook een ‘goed-genoeg-mentaliteit’ kan zijn. Niet alles hoeft perfect te zijn en het heeft te maken met opnieuw organiseren prioriteiten stellen; wat wil je nu echt?

Ook in het opvoedproces kom je jezelf in allerlei opzichten tegen. Met coaching krijg je meer inzicht in jezelf, je partner, kind en de situatie waar je steeds tegenaan loopt. Je leert hoe je vervelende patronen kunt doorbreken, krijgt meer plezier en vertrouwen in jouw rol als ouder.

LOCATIE EN KOSTEN

De spreekuurlocaties zijn: Baexem, Nederweert, Eindhoven, Son  en indien nodig bij jou thuis.

 

De kosten voor cursussen zijn € 85,00 p/u (incl. BTW)

 

De kosten voor coaching zijn €85,00 p/u (incl. BTW)

 

Voor bedrijven wordt een tarief van €120,00 p/u gerekend (incl. BTW).

VERZEKERING

Zwangerschapsbegeleiding of zwangerschapscursus wordt door sommige zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoedt.                           

 

Werkgevers zijn soms bereid coaching te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling

Contact

Dorpstraat 45
6095 AE Baexem (spreekuur)

06-12559409
email; info at trescoaching.nl

andere spreekuurlocaties;

Loverstraat 8, Nederweert Praktijk verloskundigen Midden-Limburg

Elke dinsdag; Ceramlaan 12, Eindhoven, praktijkruimte Lichtstad Verloskundigen, gebouw SGE

Elke donderdagmiddag; Lein Vrouwenzorg, Nieuwstraat 54, Son.

 

 

Lid van

  • KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen)
  • LKPZ (Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap)
  • BIG geregistreerd